myHanse.com - Hanse Yacht Owners Website myHanse.com - Hanse Yacht Owners Website myHanse.com - Hanse Yacht Owners Website myHanse.com - Hanse Yacht Owners Website

Welcome to myHanse.com the forum for Hanse Yachts owners throughout the world.

Forum Home Forum Home > Hints and Tips > 575
  New Posts New Posts RSS Feed - Navigation led on main switchboard
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Navigation led on main switchboard

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Gale Force View Drop Down
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander
Avatar

Joined: 26 June 2018
Location: Sri Lanka
Status: Offline
Points: 51
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gale Force Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Navigation led on main switchboard
    Posted: 13 September 2018 at 15:31
Hi

The Navigation led on the main switch board blinks intermittently and my auto pilot screen is displaying a message "No autopilot computer"

Anyone with any ideas 

Cheers

Duncan
Back to Top
Wayne's World View Drop Down
Rear Admiral
Rear Admiral
Avatar

Joined: 18 July 2012
Location: Cruising
Status: Offline
Points: 546
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Wayne's World Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 September 2018 at 16:39
The blinking LED indicates there is a blown fuse. Check all the fuses behind the panel. This may or may not be causing the "No autopilot computer" error. But replace the blown use and see what happens after that.  
Wayne W
Cruising, currently in the Mediterranean but heading across the Atlantic early 2020
Back to Top
Fendant View Drop Down
Admiral
Admiral


Joined: 03 November 2012
Location: Switzerland
Status: Offline
Points: 1155
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fendant Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 September 2018 at 19:57
If you need a "fuse guide" please PM me with your e-mail addy
Frank
Back to Top
Black Diamond View Drop Down
Captain
Captain


Joined: 24 October 2015
Location: Newport, RI, US
Status: Offline
Points: 222
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Black Diamond Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 December 2018 at 21:24
I found that the autopilot fuse setup installed by HANSE on the 575 (at least mine) is problematic. 

In the starboard cockpit locker is a 50 amp fuse for the B&G H5000 autopilot.   For some reason, HANSE put a 15AMP fuse in front of it at the WURTH panel. The blinking light means its blown,  but you really need to look at the bigger problem.    In a heavy sea its going to draw quite a bit more.   The 50 AMP fuse will never blow in my HANSE installation. Just the one at the panel.   I replaced the standard fuse with a 30AMP fuse after HANSE (and I hope they were right) assured me that the WURTH panel can provide that power to the line.    Its not 50 AMPS, but its better.  

A proper setup would be to isolate the autopilot power from the WURTH panel and put a bigger fuse in place or a circuit breaker.    Maybe a 50AMP Blue Sea breaker with a bigger fuse in the H5000 cockpit holder.
Rick
S/V Black Diamond
Hanse 575 Build #192, Hull# 161
Newport, RI
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.

Links : www.hanseyachts.co.uk www.hanseyachts.com www.fjordboats.co.uk www.dehler.co.uk www.varianta.co.uk